Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies
Χρησιμοποιώντας αυτήν την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με την χρήση των cookies.
×
 x 

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Πριν ξεκινήσετε να φτιάχνετε οποιοδήποτε χειροποίητο καλλυντικό, διαβάστε προσεκτικά τη λίστα με τις προφυλάξεις που ακολουθεί σχετικά με τη χρήση των αιθέριων ελαίων, έτσι ώστε η διαδικασία να είναι, εκτός από ευχάριστη και δημιουργική, απολύτως ασφαλής!

  • Τα αιθέρια έλαια προορίζονται μόνο για εξωτερική χρήση. Απαγορεύεται η κατάποσή τους και η εφαρμογή τους στους βλεννογόνους και στην περιοχή των ματιών. Αν πέσει αιθέριο έλαιο στο μάτι, ξεπλύνετε με λίγες σταγόνες φυτικού ελαίου αντί να χρησιμοποιήσετε νερό και ζητήστε άμεσα ιατρική συμβουλή.
  • Ποτέ μην εφαρμόζετε αδιάλυτο αιθέριο έλαιο στο δέρμα, εκτός από τη λεβάντα για μικρά κοψίματα, ελαφρά καψίματα και εκδορές και το τεϊόδεντρο για μυκητιασικές μολύνσεις. Ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις, χρησιμοποιήστε περιορισμένη ποσότητα ελαίου.
  • Η αύξηση της δόσης των αιθέριων ελαίων δεν αυξάνει την αποτελεσματικότητά τους.
  • Μην αποθηκεύετε τα αιθέρια έλαια, καθαρά ή αραιωμένα, σε πλαστικά δοχεία γιατί θα μολυνθούν.
  • Κρατήστε τα αιθέρια έλαια μακριά από τα παιδιά.
  • Μην εκθέτετε το δέρμα στον ήλιο εάν προηγουμένως έχετε χρησιμοποιήσει αιθέριο έλαιο από εσπεριδοειδή. Μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος.
  • Χρησιμοποιήστε τα αιθέρια έλαια με προσοχή εάν έχετε αλλεργίες του δέρματος ή οικογενειακό ιστορικό αλλεργιών. Αν υποψιάζεστε ότι είστε αλλεργικοί, μπορείτε να κάνετε την εξής δοκιμή: ρίξτε μια σταγόνα αιθέριο έλαιο σε μικρή ποσότητα κρέμας ή ελαιόλαδου και τρίψτε το μείγμα στο εσωτερικό μέρος του μπράτσου σας. Περιμένετε 24 ώρες να δείτε αν υπάρχει κάποια μορφή αντίδρασης.
  • Ιατρικές παθήσεις και εγκυμοσύνη: εάν είστε έγκυος ή λαμβάνετε κάποια θεραπεία, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν από τη χρήση αιθέριων ελαίων στο σώμα σας.

Προειδοποίηση: η εταιρεία μας δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για την κακή χρήση των προϊόντων ή για τη χρήση των αιθέριων ελαίων για θεραπευτικούς σκοπούς. Αν επιθυμείτε να τα χρησιμοποιήσετε για θεραπεία, σας συστήνουμε να συμβουλευτείτε φαρμακοποιό ή γιατρό με γνώσεις αρωματοθεραπείας.