Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies
Χρησιμοποιώντας αυτήν την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με την χρήση των cookies.
×
 x 

Το καλάθι σας είναι άδειο.

  • TIMOKATALOGOS

    Το κατάστημά μας  εξυπηρετεί τις παραγγελίες πάνω από 60€ με απόδειξη ή τιμολόγιο βάσει του ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΥ

  • TIMOKATALOGOS

    Το κατάστημά μας  εξυπηρετεί τις παραγγελίες πάνω από 60€ με απόδειξη ή τιμολόγιο βάσει του ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΥ

Η αλόη βέρα είναι ένα εκχύλισμα γνωστό για τις ενυδατικές του ιδιότητες, καθώς και για τη δυνατότητα αναζωογόνησης του κουρασμένου και ξηρού δέρματος.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε, όμως, και μια άλλη ιδιότητα της αλόης βέρα, η οποία δεν αναφέρεται τόσο συχνά: τη σύνθεση του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Η αλόη βέρα, δηλαδή, όχι μόνο ενυδατώνει και επουλώνει την επιδερμίδα, αλλά συμβάλλει ουσιαστικά και στην καταπολέμηση της γήρανσης του δέρματος και της δημιουργίας των ρυτίδων!

Συστατικά για 45ml:

Υδάτινη φάση:
Ανθόνερο Λεμονιού – 30ml

Ελαιώδης φάση:
Έλαιο Σταφυλιού – 8ml
Εκχύλισμα Aloe Vera – 2ml
Φυσικός γαλακτωματοποιητής Olivem 1000 – 4ml (8 κουταλάκια των 0.5ml)

Φάση έτοιμης κρέμας:
Φυσικό συντηρητικό Leucidal – 0.8ml (18 σταγόνες)*

*Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μίνι σετ Olivem-Leucidal  αν δεν θέλετε να αγοράσετε τις μεγαλύτερες συσκευασίες.

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
Θέλετε μόνο 10 λεπτά για την παρασκευή της κρέμας! Θα βρείτε όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ σε αυτό το σετ.
1. Μετρήστε με τον μετρικό κύλινδρο 8ml ελαίου Σταφυλιού και χύστε το σε ένα μπρίκι. Προσθέστε 2ml εκχυλίσματος Aloe Vera.
2. Προσθέστε στο μπρίκι 4ml κεριού ελιάς (φυσικού γαλακτωματοποιητή) Olivem 1000 (αντιστοιχεί σε 8 κουταλάκια των 0.5ml).
3. Μετρήστε 30ml νερού Λεμονιού με τον μετρικό κύλινδρο και χύστε το νερό στο δεύτερο μπρίκι.
4. Τοποθετήστε και τα δυο μπρίκια σε μια κατσαρόλα και αρχίστε να τη ζεσταίνετε. Τοποθετήστε το θερμόμετρο στο μπρίκι με το έλαιο και τον γαλακτωματοποιητή. Περιμένετε μέχρι η θερμοκρασία να ανέβει τουλάχιστον στους 60-65 βαθμούς. Ο γαλακτωματοποιητής πρέπει να λιώσει τελείως! Στη συνέχεια, βγάλτε και τα δυο μπρίκια από την κατσαρόλα.
5. Χύστε σε ένα ψηλό ποτήρι πρώτα το έλαιο με τον λιωμένο γαλακτωματοποιητή και μετά προσθέστε σιγά σιγά το νερό. Ανακατέψτε τις δύο φάσεις με ένα μιξεράκι για φραπέ ή με ένα μικρό χτυπητήρι μέχρι το μείγμα να γίνει ομογενοποιημένο.
6. Περιμένετε 2 λεπτά να κρυώσει η κρέμα και προσθέστε 0.8ml (18 σταγόνες) φυσικού συντηρητικού Leucidal (εκχύλισμα ραπανακιού). Επίσης, αν έχετε κάποιο αιθέριο έλαιο, μπορείτε να προσθέσετε 4-6 σταγόνες από αυτό. Ανακατέψτε καλά με ένα μιξεράκι ή ένα κουτάλι.
7. Βουτήξτε το βαζάκι σας για την κρέμα μέσα στο βραστό νερό που παραμένει στην κατσαρόλα. Σε ένα λεπτό βγάλτε το βαζάκι και στεγνώστε το με μια καθαρή πετσέτα. Γεμίστε το βαζάκι με την κρέμα σας. Έτοιμη!

Η βιολογική κρέμα θα διατηρηθεί περίπου για 2-3 μήνες εντός ψυγείου σε ένα βαζάκι airless. Αν έχετε την κρέμα εκτός ψυγείου ή σε ένα κανονικό βαζάκι, μπορεί να ελαττώσετε τη διάρκεια της ζωής της.

Δείτε πώς φτιάχνουμε αυτήν την κρέμα στο βίντεο:

 

 

Οι καλύτερεςσυνταγές μας