Το έλαιο φουντουκιού ρυθμίζει την έκκριση του σμήγματος, κάτι που το καθιστά ένα από τα βασικά έλαια στην περιποίηση του λιπαρού δέρματος.
Το ανθόνερο Χαμομιλιού μειώνει τη γυαλάδα, βοηθάει στην καταπολέμηση της ακμής και αφήνει υπέροχη βελούδινη υφή.
Τα μικροσφαιρίδια πυριτίου είναι μια σημαντική ανακάλυψη για τις επιδερμίδες που γυαλίζουν. Ως ένα βασικό συστατικό των προϊόντων περιποίησης, σας προσφέρουν ματ επιδερμίδα και βελούδινη αίσθηση. Οπτικά, μειώνουν τις ρυτίδες και τις ατέλειες του δέρματος.
Το ενεργό συστατικό Algo’Zinc, βασισμένο στον ψευδάργυρο και στο εκχύλισμα φυκιών Λαμινάρια, έχει ισχυρές αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, ενώ ρυθμίζει αποτελεσματικά και την παραγωγή του σμήγματος.
Συστατικά για 45ml:
Υδάτινη φάση:
Ανθόνερο Χαμονιλιού – 30ml
Ελαιώδης φάση:
Έλαιο Φουντουκιού – 10ml
Φυσικός γαλακτωματοποιητής Olivem 1000 – 4ml (8 κουταλάκια των 0.5ml)
Φάση έτοιμης κρέμας:
Μικροσφαιρίδια πυριτίου – 6ml (12 κουταλάκια των 0.5ml)
Algo'Zinc – 2ml (4 κουταλάκια των 0.5ml)
Φυσικό συντηρητικό Leucidal – 0.8ml (18 σταγόνες)*
*Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μίνι σετ Olivem-Leucidal αν δεν θέλετε να αγοράσετε τις μεγαλύτερες συσκευασίες.
Μπορείτε να προσθέσετε στην έτοιμη κρέμα 5-10 σταγόνες αρωματικού εκχυλίσματος Μάνγκο, για άρωμα καλοκαιρινών φρούτων.
ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
Θέλετε μόνο 10 λεπτά για την παρασκευή της κρέμας! Θα βρείτε όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ σε αυτό το σετ.
1. Μετρήστε με τον μετρικό κύλινδρο 10ml ελαίου Φουντουκιού και χύστε τα σε ένα μπρίκι.
2. Προσθέστε στο μπρίκι 4ml κεριού ελιάς (φυσικού γαλακτωματοποιητή) Olivem 1000 (αντιστοιχεί σε 8 κουταλάκια των 0.5ml).
3. Μετρήστε 30ml ανθόνερο Χαμομίλη με τον μετρικό κύλινδρο και χύστε το νερό στο δεύτερο μπρίκι.
4. Τοποθετήστε και τα δυο μπρίκια σε μια κατσαρόλα και αρχίστε να τη ζεσταίνετε. Τοποθετήστε το θερμόμετρο στο μπρίκι με το έλαιο και τον γαλακτωματοποιητή. Περιμένετε μέχρι η θερμοκρασία να ανέβει τουλάχιστον στους 60-65 βαθμούς. Ο γαλακτωματοποιητής πρέπει να λιώσει τελείως! Στη συνέχεια, βγάλτε και τα δυο μπρίκια από την κατσαρόλα.
5. Χύστε σε ένα ψηλό ποτήρι πρώτα το έλαιο με τον λιωμένο γαλακτωματοποιητή και μετά προσθέστε σιγά σιγά το νερό. Ανακατέψτε τις δύο φάσεις με ένα μιξεράκι για φραπέ ή με ένα μικρό χτυπητήρι μέχρι το μείγμα να γίνει ομογενοποιημένο.
6. Περιμένετε 2 λεπτά να κρυώσει η κρέμα και προσθέστε 6m (12 κουταλάκια των 0.5ml) μικροσφαιριδίων πυριτίου, 2ml Algo'Zinc και 0.8ml (18 σταγόνες) φυσικού συντηρητικού Leucidal (εκχύλισμα ραπανακιού). Επίσης, αν έχετε κάποιο αιθέριο έλαιο, μπορείτε να προσθέσετε 4-6 σταγόνες από αυτό. Ανακατέψτε καλά με ένα μιξεράκι ή ένα κουτάλι.
7. Βουτήξτε το βαζάκι σας για την κρέμα μέσα στο βραστό νερό που παραμένει στην κατσαρόλα. Σε ένα λεπτό βγάλτε το βαζάκι και στεγνώστε το με μια καθαρή πετσέτα. Γεμίστε το βαζάκι με την κρέμα σας. Έτοιμη!
Η βιολογική κρέμα θα διατηρηθεί περίπου για 2-3 μήνες εντός ψυγείου σε ένα βαζάκι airless. Αν έχετε την κρέμα εκτός ψυγείου ή σε ένα κανονικό βαζάκι, μπορεί να ελαττώσετε τη διάρκεια της ζωής της.
Δείτε πώς φτιάχνουμε μία συνηθισμένη κρέμα στο βίντεο: