To έλαιο μαύρου κύμινου είναι γνωστό για την καταπολέμηση της ακμής και άλλων προβλημάτων του δέρματος. Ένα αναζωογονητικό και αρωματικό έλαιο που καταπολεμά, επίσης, τις καταστροφικές ελεύθερες ρίζες στα κύτταρα, προστατεύοντας το δέρμα από τη γήρανση.
Το ανθόνερο χαμομηλιού θεωρείται παραδοσιακά ως η καλύτερη επιλογή από όλα τα προϊόντα φροντίδας της ευαίσθητης επιδερμίδας. Χάρη στις αντιβακτηριδιακές και καθαριστικές του ιδιότητες, χρησιμοποιείται ευρέως για την καταπολέμηση των ατελειών του δέρματος (σπυράκια και μαύρα στίγματα).
Το σαλικυλικό οξύ φημίζεται για την ισχυρή κερατολυτική και αντιβακτηριακή δράση του. Αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή και σπυράκια.
Συστατικά για 45ml:
Υδάτινη φάση:
Ανθόνερο Χαμομηλιού– 30ml
Ελαιώδης φάση:
Έλαιο Μαύρου Κύμινου – 10ml
Φυσικός γαλακτωματοποιητής Olivem 1000 – 4ml (8 κουταλάκια των 0.5ml)
Φάση έτοιμης κρέμας:
Φυτικό σαλικυλικό οξύ – 2.5ml (50 σταγόνες)
Φυσικό συντηρητικό Leucidal – 0.8ml (18 σταγόνες)*
*Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μίνι σετ Olivem-Leucidal αν δεν θέλετε να αγοράσετε τις μεγαλύτερες συσκευασίες.
Μπορείτε να προσθέσετε στην έτοιμη κρέμα 2-4 σταγόνες αιθέριου ελαίου Σανταλόξυλου, το οποίο θα χαρίσει στην κρέμα σας πλούσιο ξυλώδες άρωμα!
ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
Θέλετε μόνο 10 λεπτά για την παρασκευή της κρέμας! Θα βρείτε όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ σε αυτό το σετ.
1. Μετρήστε με τον μετρικό κύλινδρο 10ml ελαίου Μαύρου Κύμινου και χύστε το σε ένα μπρίκι.
2. Προσθέστε στο μπρίκι 4ml κεριού ελιάς (φυσικού γαλακτωματοποιητή) Olivem 1000 (αντιστοιχεί σε 8 κουταλάκια των 0.5ml).
3. Μετρήστε 30ml ανθόνερου Χαμομηλιού με τον μετρικό κύλινδρο και χύστε το νερό στο δεύτερο μπρίκι.
4. Τοποθετήστε και τα δυο μπρίκια σε μια κατσαρόλα και αρχίστε να τη ζεσταίνετε. Τοποθετήστε το θερμόμετρο στο μπρίκι με το έλαιο και τον γαλακτωματοποιητή. Περιμένετε μέχρι η θερμοκρασία να ανέβει τουλάχιστον στους 60-65 βαθμούς. Ο γαλακτωματοποιητής πρέπει να λιώσει τελείως! Στη συνέχεια, βγάλτε και τα δυο μπρίκια από την κατσαρόλα.
5. Χύστε σε ένα ψηλό ποτήρι πρώτα το έλαιο με τον λιωμένο γαλακτωματοποιητή και μετά προσθέστε σιγά σιγά το νερό. Ανακατέψτε τις δύο φάσεις με ένα μιξεράκι για φραπέ ή με ένα μικρό χτυπητήρι μέχρι το μείγμα να γίνει ομογενοποιημένο.
6. Περιμένετε 2 λεπτά να κρυώσει η κρέμα και προσθέστε 0.8ml (18 σταγόνες) φυσικού συντηρητικού Leucidal (εκχύλισμα ραπανακιού) και 2.5ml (50 σταγόνες) φυτικού σαλικυλικού οξέος. Επίσης, αν έχετε κάποιο αιθέριο έλαιο, μπορείτε να προσθέσετε 2-4 σταγόνες από αυτό. Ανακατέψτε καλά με ένα μιξεράκι ή ένα κουτάλι.
7. Βουτήξτε το βαζάκι σας για την κρέμα μέσα στο βραστό νερό που παραμένει στην κατσαρόλα. Σε ένα λεπτό βγάλτε το βαζάκι και στεγνώστε το με μια καθαρή πετσέτα. Γεμίστε το βαζάκι με την κρέμα σας. Έτοιμη!
Η βιολογική κρέμα θα διατηρηθεί περίπου για 2-3 μήνες εντός ψυγείου σε ένα βαζάκι airless. Αν έχετε την κρέμα εκτός ψυγείου ή σε ένα κανονικό βαζάκι, μπορεί να ελαττώσετε τη διάρκεια της ζωής της.
Δείτε πώς φτιάχνουμε μία συνηθισμένη κρέμα στο βίντεο: