Αυτή η κρέμα είναι ιδανική για καθημερινό, ήπιο, χημικό πίλινγκ προσώπου. Τα ΑΗΑ οξέα φρούτων απομακρύνουν τα νεκρά και μη λειτουργικά κύτταρα από την επιφάνεια του δέρματος. Σαν αποτέλεσμα, η επιδερμίδα γίνεται πιο φρέσκια, λαμπερή, νεανική και λεία. Η κρέμα είναι κατάλληλη για την καταπολέμηση των σπυριών, των μαύρων στιγμάτων, των κηλίδων και των πανάδων.
Το έλαιο σταφυλιού ρυθμίζει τη λιπαρότητα της επιδερμίδας και προσδίδει στην κρέμα αντιγηραντικές ιδιότητες.
Το ανθόνερο χαμομηλιού είναι γνωστό για τις αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες.
Συστατικά για 45ml:
Υδάτινη φάση:
Ανθόνερο Χαμομηλιού– 30ml
Ελαιώδης φάση:
Έλαιο Σταφυλιού – 10ml
Φυσικός γαλακτωματοποιητής Olivem 1000 – 4ml (8 κουταλάκια των 0.5ml)
Φάση έτοιμης κρέμας:
Οξέα φρούτων ΑΗΑ – 2ml
Φυσικό συντηρητικό Leucidal – 0.8ml (18 σταγόνες)*
*Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μίνι σετ Olivem-Leucidal αν δεν θέλετε να αγοράσετε τις μεγαλύτερες συσκευασίες.
Μπορείτε να προσθέσετε στην έτοιμη κρέμα 4-6 σταγόνες αιθέριου ελαίου Τεϊόδεντρου, το οποίο έχει ισχυρές αντισηπτικές ιδιότητες.
ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
Θέλετε μόνο 10 λεπτά για την παρασκευή της κρέμας! Θα βρείτε όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ σε αυτό το σετ.
1. Μετρήστε με τον μετρικό κύλινδρο 10ml ελαίου Σταφυλιού και χύστε το σε ένα μπρίκι.
2. Προσθέστε στο μπρίκι 4ml κεριού ελιάς (φυσικού γαλακτωματοποιητή) Olivem 1000 (αντιστοιχεί σε 8 κουταλάκια των 0.5ml).
3. Μετρήστε 30ml ανθόνερου Χαμομηλιού με τον μετρικό κύλινδρο και χύστε το νερό στο δεύτερο μπρίκι.
4. Τοποθετήστε και τα δυο μπρίκια σε μια κατσαρόλα και αρχίστε να τη ζεσταίνετε. Τοποθετήστε το θερμόμετρο στο μπρίκι με το έλαιο και των γαλακτωματοποιητή. Περιμένετε μέχρι η θερμοκρασία να ανέβει τουλάχιστον στους 60-65 βαθμούς. Ο γαλακτωματοποιητής πρέπει να λιώσει τελείως! Στη συνέχεια, βγάλτε και τα δυο μπρίκια από την κατσαρόλα.
5. Χύστε σε ένα ψηλό ποτήρι πρώτα το έλαιο με τον λιωμένο γαλακτωματοποιητή και μετά προσθέστε σιγά σιγά το νερό. Ανακατέψτε τις δύο φάσεις με ένα μιξεράκι για φραπέ ή με ένα μικρό χτυπητήρι μέχρι το μείγμα να γίνει ομογενοποιημένο.
6. Περιμένετε 2 λεπτά να κρυώσει η κρέμα και προσθέστε 2ml AHA οξέων φρούτων και 0.8ml (18 σταγόνες) φυσικού συντηρητικού Leucidal (εκχύλισμα ραπανακιού). Επίσης, αν έχετε κάποιο αιθέριο έλαιο, μπορείτε να προσθέσετε 4-6 σταγόνες από αυτό. Ανακατέψτε καλά με ένα μιξεράκι ή ένα κουτάλι.
7. Βουτήξτε το βαζάκι σας για την κρέμα μέσα στο βραστό νερό που παραμένει στην κατσαρόλα. Σε ένα λεπτό βγάλτε το βαζάκι και στεγνώστε το με μια καθαρή πετσέτα. Γεμίστε το βαζάκι με την κρέμα σας. Έτοιμη!
Η βιολογική κρέμα θα διατηρηθεί περίπου για 2-3 μήνες εντός ψυγείου σε ένα βαζάκι airless. Αν έχετε την κρέμα εκτός ψυγείου ή σε ένα κανονικό βαζάκι, μπορεί να ελαττώσετε τη διάρκεια της ζωής της.
• Πριν από τη χρήση, ανακινήστε το μπουκαλάκι με το AHA για να αναμειχθεί καλά το προϊόν.
• Αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα, χρησιμοποιήστε μικρή ποσότητα AHA οξέων στην κρέμα σας.
• Μην χρησιμοποιείτε την κρέμα με ΑΗΑ οξέα πριν ή μετά από παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο.
• Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε τα ΑΗΑ οξέα στις κρέμες νύχτας, ή κατά την περίοδο Νοέμβριος-Μάρτιος στις κρέμες ημέρας.
Δείτε πώς φτιάχνουμε μία συνηθισμένη κρέμα στο βίντεο: