Αυτή η κρέμα είναι βασισμένη στο ανθόνερο λεβάντας, το οποίο είναι γνωστό για τις επουλωτικές του ιδιότητες και είναι ιδανικό για τις κρέμες μετά από την ηλιοθεραπεία. Το έλαιο αβοκάντο τρέφει την ταιλαπωρημένη επιδερμίδα και επιδιορθώνει τις μικροβλάβες που προέρχονται από την ακτινοβολία.
Συστατικά για 45ml:
Υδάτινη φάση:
Ανθόνερο Λεβάντας – 30ml
Ελαιώδης φάση:
Έλαιο Αβοκάντο – 10ml
Φυσικός γαλακτωματοποιητής Olivem 1000 – 4ml (8 κουταλάκια των 0.5ml)
Φάση έτοιμης κρέμας:
Φυσικό συντηρητικό Leucidal – 0.8ml (18 σταγόνες)*
*Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μίνι σετ Olivem-Leucidal αν δεν θέλετε να αγοράσετε τις μεγαλύτερες συσκευασίες.
Αν φτιάχνετε κρέμα σώματος ή χεριών, αυξήστε την ποσότητα όλων των υλικών επί 2 ή 4, ανάλογα με τον όγκο κρέμας που επιθυμείτε να φτιάξετε.
ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
Θέλετε μόνο 10 λεπτά για την παρασκευή της κρέμας! Θα βρείτε όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ σε αυτό το σετ.
1. Μετρήστε με τον μετρικό κύλινδρο 10ml ελαίου Αβοκάντο και χύστε το σε ένα μπρίκι.
2. Προσθέστε στο μπρίκι 4ml κεριού ελιάς (φυσικού γαλακτωματοποιητή) Olivem 1000 (αντιστοιχεί σε 8 κουταλάκια των 0.5ml).
3. Μετρήστε 30ml ανθόνερου Λεβάντας με τον μετρικό κύλινδρο και χύστε το νερό στο δεύτερο μπρίκι.
4. Τοποθετήστε και τα δυο μπρίκια σε μια κατσαρόλα και αρχίστε να τη ζεσταίνετε. Τοποθετήστε το θερμόμετρο στο μπρίκι με το έλαιο και τον γαλακτωματοποιητή. Περιμένετε μέχρι η θερμοκρασία να ανέβει τουλάχιστον στους 60-65 βαθμούς. Ο γαλακτωματοποιητής πρέπει να λιώσει τελείως! Στη συνέχεια, βγάλτε και τα δυο μπρίκια από την κατσαρόλα.
5. Χύστε σε ένα ψηλό ποτήρι πρώτα το έλαιο με τον λιωμένο γαλακτωματοποιητή και μετά προσθέστε σιγά σιγά το νερό. Ανακατέψτε τις δύο φάσεις με ένα μιξεράκι για φραπέ ή με ένα μικρό χτυπητήρι μέχρι το μείγμα να γίνει ομογενοποιημένο.
6. Περιμένετε 2 λεπτά να κρυώσει η κρέμα και προσθέστε 0.8ml (18 σταγόνες) φυσικού συντηρητικού Leucidal (εκχύλισμα ραπανακιού) και 3-5 σταγόνες αιθέριου ελαίου Καρότου (προαιρετικά). Ανακατέψτε καλά με ένα μιξεράκι ή ένα κουτάλι.
7. Βουτήξτε το βαζάκι σας για την κρέμα μέσα στο βραστό νερό που παραμένει στην κατσαρόλα. Σε ένα λεπτό βγάλτε το βαζάκι και στεγνώστε το με μια καθαρή πετσέτα. Γεμίστε το βαζάκι με την κρέμα σας. Έτοιμη!
Η βιολογική κρέμα θα διατηρηθεί περίπου για 2-3 μήνες εντός ψυγείου σε ένα βαζάκι airless. Αν έχετε την κρέμα εκτός ψυγείου ή σε ένα κανονικό βαζάκι, μπορεί να ελαττώσετε τη διάρκεια της ζωής της.
Δείτε πώς φτιάχνουμε μία συνηθισμένη κρέμα στο βίντεο: