Αυτή η συνταγή είναι κατάλληλη για επιδερμίδα με τις πρώτες ρυτίδες. Χάρη στο υαλουρονικό οξύ, η κρέμα ισιώνει τις λεπτές ρυτίδες, ενώ το ροδόνερο και το έλαιο σταφιλιού καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες έτσι ώστε να μην δημιουργηθούν καινούριες ρυτίδες! Το ροδόνερο, επιπλέον, αυξάνει την αιμάτωση της επιδερμίδας, χαρίζοντας στο πρόσωπο νεανική και φρέσκια εμφάνιση.
Συστατικά για 45ml:
Υδάτινη φάση:
Ροδόνερο – 30ml
Υαλουρονικό οξύ – 0.5ml ή 0.13gr
Ελαιώδης φάση:
Έλαιο Σταφυλιού – 10ml
Φυσικός γαλακτωματοποιητής Olivem 1000 – 4ml (8 κουταλάκια των 0.5ml)
Φάση έτοιμης κρέμας:
Φυσικό συντηρητικό Leucidal – 0.8ml (18 σταγόνες)*
*Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μίνι σετ Olivem-Leucidal αν δεν θέλετε να αγοράσετε τις μεγαλύτερες συσκευασίες.
Μπορείτε να προσθέσετε στην έτοιμη κρέμα 5-8 σταγόνες αρωματικού εκχυλίσματος Ροδοπετάλων, για να τις χαρίσετε μια εκλεπτυσμένη και θηλυκή μυρωδιά.
ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
Θέλετε μόνο 10 λεπτά για την παρασκευή της κρέμας! Θα βρείτε όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ σε αυτό το σετ.
1. Μετρήστε 30ml Ροδόνερου με τον μετρικό κύλινδρο και χύστε το νερό σε ένα μπρίκι.
2. Προσθέστε στο μπρίκι 0.5ml (0.13gr) υαλουρονικού οξέος, ανακατέψτε και αφήστε για 10-15 λεπτά να διαλυθεί τελείως.
3. Μετρήστε με τον μετρικό κύλινδρο 10ml ελαίου Σταφυλιού και χύστε το στο δεύτερο μπρίκι.
4. Προσθέστε στο δεύτερο μπρίκι 4ml κεριού ελιάς (φυσικού γαλακτωματοποιητή) Olivem 1000 (αντιστοιχεί σε 8 κουταλάκια των 0.5ml).
5. Τοποθετήστε και τα δυο μπρίκια σε μια κατσαρόλα και αρχίστε να τη ζεσταίνετε. Τοποθετήστε το θερμόμετρο στο μπρίκι με το έλαιο και τον γαλακτωματοποιητή. Περιμένετε μέχρι η θερμοκρασία να ανέβει τουλάχιστον στους 60-65 βαθμούς. Ο γαλακτωματοποιητής πρέπει να λιώσει τελείως! Στη συνέχεια, βγάλτε και τα δυο μπρίκια από την κατσαρόλα.
6. Χύστε σε ένα ψηλό ποτήρι πρώτα το έλαιο με τον λιωμένο γαλακτωματοποιητή και μετά προσθέστε σιγά σιγά το νερό. Ανακατέψτε τις δύο φάσεις με ένα μιξεράκι για φραπέ ή με ένα μικρό χτυπητήρι μέχρι το μείγμα να γίνει ομογενοποιημένο.
7. Περιμένετε 2 λεπτά να κρυώσει η κρέμα και προσθέστε 0.8ml (18 σταγόνες) φυσικού συντηρητικού Leucidal (εκχύλισμα ραπανακιού). Επίσης, αν έχετε κάποιο αιθέριο έλαιο, μπορείτε να προσθέστε 4-6 σταγόνες από αυτό. Ανακατέψτε καλά με ένα μιξεράκι ή ένα κουτάλι.
8. Βουτήξτε το βαζάκι σας για την κρέμα μέσα στο βραστό νερό που παραμένει στην κατσαρόλα. Σε ένα λεπτό βγάλτε το βαζάκι και στεγνώστε το με μια καθαρή πετσέτα. Γεμίστε το βαζάκι με την κρέμα σας. Έτοιμη!
Η βιολογική κρέμα θα διατηρηθεί περίπου για 2-3 μήνες εντός ψυγείου σε ένα βαζάκι airless. Αν έχετε την κρέμα εκτός ψυγείου ή σε ένα κανονικό βαζάκι, μπορεί να ελαττώσετε τη διάρκεια της ζωής της.
Δείτε πώς φτιάχνουμε αυτή την κρέμα στο βίντεο: