Το ανθόνερο Χαμομηλιού χάρη στην τρυφερότητά του, αποτελεί ιδανική ενυδατική βάση για την ευαίσθητη και λεπτή επιδερμίδα γύρω από τα μάτια.
Το έλαιο ζοζομπά είναι ένα από τα πιο πολύτιμα έλαια και χρησιμοποιείται κυρίως για την περιποίηση της πολύ ευαίσθητης επιδερμίδας. Δημιουργεί μια λεπτή, αόρατη μεμβράνη, η οποία τρέφει και προστατεύει το λεπτό δέρμα από την αρνητική επίδραση του περιβάλλοντος. Επίσης, το λάδι ζοζομπά δεν προκαλεί ποτέ αλλεργικές αντιδράσεις ή ερεθισμούς, γι’ αυτό και αποτελεί την καλύτερη βάση για τις κρέμες ματιών.
Οι πρωτεϊνες ρυζιού χάρη στο χαμηλό μοριακό τους βάρος, διαπερνούν τα ανώτερα στρώματα της επιδερμίδας και συγκρατούν μεγάλη ποσότητα νερού, ενυδατώντας αποτελεσματικά το δέρμα.
Συστατικά για 20ml:
Υδάτινη φάση:
Ανθόνερο Χαμομηλιού – 15ml
Ελαιώδης φάση:
Έλαιο Ζοζομπά – 5ml
Φυσικός γαλακτωματοποιητής Olivem 1000 – 2ml (4 κουταλάκια των 0.5ml)
Φάση έτοιμης κρέμας:
Πρωτεϊνες Ρυζιού – 10 σταγόνες
Φυσικό συντηρητικό Leucidal – 0.8ml (18 σταγόνες)*
*Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μίνι σετ Olivem-Leucidal αν δεν θέλετε να αγοράσετε τις μεγαλύτερες συσκευασίες.
Για τη βαθιά ενυδάτωση και την καταπολέμηση των λεπτών ρυτίδων γύρω από τα μάτια προσθέστε στην κρέμα 0.25ml υαλουρονικού οξέος (μισό κουταλάκι των 0.5ml).
ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
Θέλετε μόνο 10 λεπτά για την παρασκευή της κρέμας! Θα βρείτε όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ σε αυτό το σετ.
1. Μετρήστε με τον μετρικό κύλινδρο 5ml ελαίου Ζοζομπά και χύστε το σε ένα μπρίκι.
2. Προσθέστε στο μπρίκι 2ml κεριού ελιάς (φυσικού γαλακτωματοποιητή) Olivem 1000 (αντιστοιχεί σε 4 κουταλάκια των 0.5ml).
3. Μετρήστε 15ml ανθόνερου Χαμομηλιού με τον μετρικό κύλινδρο και χύστε το νερό στο δεύτερο μπρίκι.
4. Τοποθετήστε και τα δυο μπρίκια σε μια κατσαρόλα και αρχίστε να τη ζεσταίνετε. Τοποθετήστε το θερμόμετρο στο μπρίκι με το έλαιο και τον γαλακτωματοποιητή. Περιμένετε μέχρι η θερμοκρασία να ανέβει τουλάχιστον στους 60-65 βαθμούς. Ο γαλακτωματοποιητής πρέπει να λιώσει τελείως! Στη συνέχεια, βγάλτε και τα δυο μπρίκια από την κατσαρόλα.
5. Χύστε σε ένα ψηλό ποτήρι πρώτα το έλαιο με τον λιωμένο γαλακτωματοποιητή και μετά προσθέστε σιγά σιγά το νερό. Ανακατέψτε τις δύο φάσεις με ένα μιξεράκι για φραπέ ή με ένα μικρό χτυπητήρι μέχρι το μείγμα να γίνει ομογενοποιημένο.
6. Περιμένετε 2 λεπτά να κρυώσει η κρέμα και προσθέστε 10 σταγόνες Πρωτεϊνες Ρυζιού και 0.4ml (9 σταγόνες ή μισό μπουκαλάκι αν χρησιμοποιείτε το μίνι-συντηρητικό) φυσικού συντηρητικού Leucidal (εκχύλισμα ραπανακιού) και ανακατέψτε καλά με ένα μιξεράκι ή ένα κουτάλι.
7. Βουτήξτε το βαζάκι σας για την κρέμα μέσα στο βραστό νερό που παραμένει στην κατσαρόλα. Σε ένα λεπτό βγάλτε το βαζάκι και στεγνώστε το με μια καθαρή πετσέτα. Γεμίστε το βαζάκι με την κρέμα σας. Έτοιμη!
Η βιολογική κρέμα θα διατηρηθεί περίπου για 2-3 μήνες εντός ψυγείου σε ένα βαζάκι airless. Αν έχετε την κρέμα εκτός ψυγείου ή σε ένα κανονικό βαζάκι, μπορεί να ελαττώσετε τη διάρκεια της ζωής της.
Δείτε πώς φτιάχνουμε μία συνηθισμένη κρέμα στο βίντεο: