Το κύριο συστατικό της κρέμας - Melano'regul μειώνει αποτελεσματικά την ποσότητα της μελανίνης που παράγεται με αποτέλεσμα να φεύγουν οι κηλίδες και οι φακίδες.
Το έλαιο μαύρου κύμινου ενυδατώνει, επιδιορθώνει και αναζωογονεί την επιδερμίδα και εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες. Απορροφάται εύκολα από το δέρμα χωρίς να αφήνει λιπαρή μεμβράνη.
Το αιθέριο λεμονιού είναι γνωστό για της λευκαντικές του ιδιότητες.
Συστατικά για 45ml:
Υδάτινη φάση:
Ανθόνερο Αμαμελίδας ή Ανθόνερο Λεμονιού – 30ml
Ελαιώδης φάση:
Έλαιο Μαύρου Κύμινου – 10ml
Φυσικός γαλακτωματοποιητής Olivem 1000 – 4ml (8 κουταλάκια των 0.5ml)
Φάση έτοιμης κρέμας:
Melano'regul – 1ml (26 σταγόνες)
Φυσικό συντηρητικό Leucidal – 0.8ml (18 σταγόνες)*
Αιθέριο έλαιο Λεμονιού – 10 σταγόνες
*Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μίνι σετ Olivem-Leucidal αν δεν θέλετε να αγοράσετε τις μεγαλύτερες συσκευασίες.
ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
Θέλετε μόνο 10 λεπτά για την παρασκευή της κρέμας! Θα βρείτε όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ σε αυτό το σετ.
1. Μετρήστε με τον μετρικό κύλινδρο 10ml έλαιο Μαύρου Κυμίνου και χύστε το σε ένα μπρίκι.
2. Προσθέστε στο μπρίκι 4ml κεριού ελιάς (φυσικού γαλακτωματοποιητή) Olivem 1000 (αντιστοιχεί σε 8 κουταλάκια των 0.5ml).
3. Μετρήστε 30ml ανθόνερου Αμαμελίδας ή Λεμονιού με τον μετρικό κύλινδρο και χύστε το νερό στο δεύτερο μπρίκι.
4. Τοποθετήστε και τα δυο μπρίκια σε μια κατσαρόλα και αρχίστε να τη ζεσταίνετε. Τοποθετήστε το θερμόμετρο στο μπρίκι με το έλαιο και τον γαλακτωματοποιητή. Περιμένετε μέχρι η θερμοκρασία να ανέβει τουλάχιστον στους 60-65 βαθμούς. Ο γαλακτωματοποιητής πρέπει να λιώσει τελείως! Στη συνέχεια, βγάλτε και τα δυο μπρίκια από την κατσαρόλα.
5. Χύστε σε ένα ψηλό ποτήρι πρώτα το έλαιο με τον λιωμένο γαλακτωματοποιητή και μετά προσθέστε σιγά σιγά το νερό. Ανακατέψτε τις δύο φάσεις με ένα μιξεράκι για φραπέ ή με ένα μικρό χτυπητήρι μέχρι το μείγμα να γίνει ομογενοποιημένο.
6. Περιμένετε 2 λεπτά να κρυώσει η κρέμα. Προσθέστε 1ml Melano'regul (αντιστοιχεί σε 26 σταγόνες), 0.8ml (18 σταγόνες) φυσικού συντηρητικού Leucidal (εκχύλισμα ραπανακιού) και 10 σταγόνες αιθέριου έλαιου Λεμονιού. Ανακατέψτε καλά με ένα μιξεράκι ή ένα κουτάλι.
7. Βουτήξτε το βαζάκι σας για την κρέμα μέσα στο βραστό νερό που παραμένει στην κατσαρόλα. Σε ένα λεπτό βγάλτε το βαζάκι και στεγνώστε το με μια καθαρή πετσέτα. Γεμίστε το βαζάκι με την κρέμα σας. Έτοιμη!
Η βιολογική κρέμα θα διατηρηθεί περίπου για 2-3 μήνες εντός ψυγείου σε ένα βαζάκι airless. Αν έχετε την κρέμα εκτός ψυγείου ή σε ένα κανονικό βαζάκι, μπορεί να ελαττώσετε τη διάρκεια της ζωής της.
Δείτε πώς φτιάχνουμε μία συνηθισμένη κρέμα στο βίντεο: