Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies
Χρησιμοποιώντας αυτήν την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με την χρήση των cookies.
×
 x 

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Αγαπητοί μας πελάτες! Σας ενημερώνουμε ότι το κατάστημά μας HomeCosmetics θα σταματήσει τις λιανικές πωλήσεις μέσω e-shop στις 31/10/2022.

Το κατάστημα θα λειτουργεί κανονικά μέχρι την εξάντληση των αποθεμάτων.

Το κατάστημά μας θα συνεχίζει να εξυπηρετεί τις παραγγελίες χονδρικής (πάνω από 60€) με απόδειξη ή τιμολόγιο. Παρακαλούμε δείτε τον κατάλογο με τις τιμές χονδρικής για όλα τα προϊοντα εδώ.

Θέλετε να φτιάξετε μια κρέμα που θα ταιριάζει ιδανικά στο δέρμα σας; Δεν είναι καθόλου δύσκολο! Διαβάστε τις συμβουλές μας:

1. Πώς να διαλέξω τα συστατικά;

Θα χρειαστείτε ένα ή περισσότερα έλαια (ελαιώδης φάση) και ένα ανθόνερο (υδάτινη φάση) – αυτά τα συστατικά θα αποτελούν τη βάση της κρέμας σας. Στην περιγραφή για το κάθε έλαιο ή ανθόνερο θα δείτε σε τι είδους δέρμα ταιριάζει και τι ιδιότητες έχει.
Αν θέλετε να φτιάξετε μια πιο “πλούσια” κρέμα, μπορείτε να προσθέσετε κάποια ενεργά συστατικά (π.χ. υαλουρουνικό οξύ για αυξημένη ενυδάτωση ή συνένζυμο Q10 για την ελαστικότητα του δέρματος) ή μερικές σταγόνες από αιθέρια έλαια για να δώσετε στην κρέμα σας το αγαπημένο σας άρωμα (π.χ. πορτοκάλι ή υλάνγκ-υλάνγκ). Διαβάστε την περιγραφή του κάθε ενεργού συστατικού για να μάθετε τι ιδιότητες έχει και σε ποια φάση παραγωγής της κρέμας πρέπει να προστεθεί.

2. Πώς υπολογίζω την ποσότητα των συστατικών;

Μια συνηθισμένη αναλογία για την κρέμα είναι: 25% ελαιώδης φάση και 75% υδάτινη φάση. Με άλλα λόγια, για 40ml κρέμας θα χρειαστείτε 10ml ελαίων και 30ml νερού. Μπορείτε να ανακατέψετε μερικά λάδια, το σύνολο, όμως, θα πρέπει να είναι 10ml. Για την υδάτινη φάση, μπορείτε να επιλέξετε είτε κανονικό νερο (εμφιαλωμένο, όχι από τη βρύση!), είτε ένα ανθόνερο. Για την εύκολη μέτρηση και παρασκευή της κρέμας θα χρειαστείτε το μίνι σετ των αξεσουάρ για παρασκευή κρέμας.

3. Γιατί χρειάζομαι τον γαλακτωματοποιητή και το συντηρητικό; Πόσο γαλακτωματοποιητή και συντηρητικό πρέπει να προσθέσω;

Από τα μαθήματα Χημείας στο γυμνάσιο, γνωρίζουμε πως το λάδι δεν αναμιγνύεται με το νερό. Για να “δέσουμε”, λοιπόν, αυτές τις δύο βάσεις, θα χρειαστούμε τον γαλακτωματοποιητή. Ο γαλακτωματοποιητής προστίθεται στην ελαιώδη φάση πριν από το ζέσταμά της. Στις συνταγές του HomeCosmetics σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε μόνο τον 100% φυσικό γαλακτωματοποιητή Olivem 1000. Όπως φαίνεται από το όνομά του, αυτός ο γαλακτωματοποιητής είναι ένα 100% φυσικό προϊόν επεξεργασίας της ελιάς. Είναι αρκετά πιο ακριβός από τους συνθετικούς γαλακτωματοποιητές, γι’ αυτό δύσκολα θα τον βρείτε στην ετικέτα μιας εμπορικής κρέμας. Εμείς, όμως, σε μια σπιτική κρέμα θα χρειαστούμε, περίπου, μόνο… 0.05ml της ουσίας αυτής (με άλλα λόγια, η συνεισφορά της στην τιμή κρέμας θα είναι μόνο 0.35€)! Γι΄ αυτόν τον λόγο, δεν σας προτείνουμε κάποιον πιο φθηνό, συνθετικό γαλακτωματοποιητή. Για 40ml κρέμας θα χρειαστείτε 2gr Olivem 1000 (3ml ή 8 κουταλάκια των 0.5ml).

Όταν πρόκειται να διατηρήσουμε μια χειροποίητη κρέμα για πάνω από μια εβδομάδα, θα πρέπει να προσθέσουμε έστω και μικρή ποσότητα συντηρητικού για να την προστατέψουμε από τα βακτήρια. Στις συνταγές του HomeCosmetics σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε μόνο το 100% φυσικό συντηρητικό Leucidal (εκχύλισμα από ραπανάκια). Το Leucidal είναι ένα από τα λίγα συντηρητικά που είναι πιστοποιημένα με EcoCert, δηλαδή ενδείκνυνται για χρήση σε βιολογικά καλλυντικά. Για μια κρέμα 40ml θα χρειαστείτε 18-20 σταγόνες Leucidal. Προσθέστε το Leucidal στην έτοιμη κρέμα, αφού αυτή κρυώσει για 2-3 λεπτά.

4. Παρασκευή κρέμας

Αφού διαλέξετε τα συστατικά και υπολογίσετε την ποσότητά τους, είστε έτοιμοι για την παρασκευή της κρέμας σας. Δείτε τα 5 βήματα παρασκευής της κρέμας. Φτιάξτε την καλύτερη βιολογική κρέμα… μόνοι σας!

Παρατηρήσεις:

Αφού χρησιμοποιούμε την ελάχιστη δυνατή ποσότητα συντηρητικού, σας συστήνουμε να διατηρείτε την κρέμα σας στο ψυγείο και να επιλέγετε το βαζάκι airless για ακόμα καλύτερη προστασία από τα μικρόβια. Αν χρησιμοποιείτε κανονικό βαζάκι, φροντίστε να έχετε καθαρά χέρια κάθε φορά που πιάνετε την κρέμα.

Η κρέμα θα διατηρηθεί περίπου για 2 μήνες (1.5 μήνα το καλοκαίρι) σε κανονικό βαζάκι (όχι airless) εκτός ψυγείου. Μπορείτε να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής της προσθέτοντας μεγαλύτερη ποσότητα συντηρητικού – είναι δική σας επιλογή!