Μία υπέροχη ενυδατική κρέμα για αφυδατωμένη επιδερμίδα κάθε τύπου. Περιποιείται το δέρμα αποτελεσματικά προσφέροντας τα πολύτιμα υγροσκοπικά συστατικά της ουρίας που ενισχύουν τη λειτουργία του φυσικού ενυδατικού συστήματος της επιδερμίδας NMF (Natural Moisturising Factor).
Το έλαιο φουντουκιού είναι ένα εξαιρετικής ποιότητας έλαιο με ευχάριστη μυρωδιά. Διεισδύει εύκολα στην επιδερμίδα χωρίς να αφήνει λιπαρή αίσθηση, χαρίζοντας μεταξένια υφή. Επιτρέπει την καλή απορρόφηση των ενεργών συστατικών, μαλακώνει το δέρμα σε βάθος και του προσφέρει ελαστικότητα.
Το ανθόνερο Μπλουέ έχει ένα λεπτό και γλυκό άρωμα και ενυδατώνει πολύ αποτελεσματικά επιδερμίδα.
Οι πρωτεΐνες Ρυζιού ενυδατώνουν και κάνουν εξαιρετικά λείο το δέρμα σας.
Συστατικά για 45ml:Υδάτινη φάση:
Ανθόνερο Μπλουέ – 30ml
Ουρία – 1ml (2 κουταλάκια των 0.5ml)
Ελαιώδης φάση:
Έλαιο Φουντουκιού – 10ml
Φυσικός γαλακτωματοποιητής Olivem 1000 – 4ml (8 κουταλάκια των 0.5ml)
Φάση έτοιμης κρέμας:
Πρωτεΐνες Ρυζιού – 0.6ml (15 σταγόνες)
Φυσικό συντηρητικό Leucidal – 0.8ml (18 σταγόνες)*
*Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μίνι σετ Olivem-Leucidal αν δεν θέλετε να αγοράσετε τις μεγαλύτερες συσκευασίες.
ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
Θέλετε μόνο 10 λεπτά για την παρασκευή της κρέμας! Θα βρείτε όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ σε αυτό το σετ.
1. Μετρήστε με τον μετρικό κύλινδρο 10ml ελαίου Φουντουκιού και χύστε τα σε ένα μπρίκι.
2. Προσθέστε στο μπρίκι 4ml κεριού ελιάς (φυσικού γαλακτωματοποιητή) Olivem 1000 (αντιστοιχεί σε 8 κουταλάκια των 0.5ml).
3. Μετρήστε 30ml ανθόνερο Μπλουέ με τον μετρικό κύλινδρο και χύστε το νερό στο δεύτερο μπρίκι.
4. Προσθέστε στο ίδιο (δεύτερο) μπρίκι 1ml ουρίας (2 κουταλάκια των 0.5ml) και ανακατέψτε καλά.
5. Τοποθετήστε και τα δυο μπρίκια σε μια κατσαρόλα και αρχίστε να τη ζεσταίνετε. Τοποθετήστε το θερμόμετρο στο μπρίκι με το έλαιο και τον γαλακτωματοποιητή. Περιμένετε μέχρι η θερμοκρασία να ανέβει τουλάχιστον στους 60-65 βαθμούς. Ο γαλακτωματοποιητής πρέπει να λιώσει τελείως! Στη συνέχεια, βγάλτε και τα δυο μπρίκια από την κατσαρόλα.
6. Χύστε σε ένα ψηλό ποτήρι πρώτα το έλαιο με τον λιωμένο γαλακτωματοποιητή και μετά προσθέστε σιγά σιγά το νερό. Ανακατέψτε τις δύο φάσεις με ένα μιξεράκι για φραπέ ή με ένα μικρό χτυπητήρι μέχρι το μείγμα να γίνει ομογενοποιημένο.
7. Περιμένετε 2 λεπτά να κρυώσει η κρέμα και προσθέστε 0.6ml (15 σταγόνες) πρωτεϊνών ρυζιού και 0.8ml (18 σταγόνες) φυσικού συντηρητικού Leucidal (εκχύλισμα ραπανακιού). Επίσης, αν έχετε κάποιο αιθέριο έλαιο, μπορείτε να προσθέσετε 4-6 σταγόνες από αυτό. Ανακατέψτε καλά με ένα μιξεράκι ή ένα κουτάλι.
8. Βουτήξτε το βαζάκι σας για την κρέμα μέσα στο βραστό νερό που παραμένει στην κατσαρόλα. Σε ένα λεπτό βγάλτε το βαζάκι και στεγνώστε το με μια καθαρή πετσέτα. Γεμίστε το βαζάκι με την κρέμα σας. Έτοιμη!
Η βιολογική κρέμα θα διατηρηθεί περίπου για 2-3 μήνες εντός ψυγείου σε ένα βαζάκι airless. Αν έχετε την κρέμα εκτός ψυγείου ή σε ένα κανονικό βαζάκι, μπορεί να ελαττώσετε τη διάρκεια της ζωής της.
Δείτε πώς φτιάχνουμε μία συνηθισμένη κρέμα στο βίντεο: