To έλαιο νυχτολούλουδου έχει εξαιρετική αντιρυτιδική και αντιοξειδωτική δράση, προστατεύει το δέρμα από την πρόωρη γήρανση και συμβάλλει στις διαδικασίες αναδιάρθρωσης των ινών κολλαγόνου.
Το φυτικό κολλαγόνο αποτελείται από γλυκοπρωτεΐνες και έχει παρόμοιες ιδιότητες με το κολλαγόνο του δέρματος. Σχηματίζει στην επιφάνεια του δέρματος μια λεπτότατη, εύκαμπτη και ελαστική μεμβράνη η οποία βοηθά την επιδερμίδα να παραμένει ενυδατωμένη και να δείχνει πιο λεία.
Τα ανθόνερο Χαμομηλιού αποτελει μια καλή επιλογή για ευαίσθητη και ώριμη επιδερμίδα και ενδείκνονται για χρήση στις κρέμες ματιών.
Συστατικά για 20ml:
Υδάτινη φάση:
Ανθόνερο Χαμομηλιού – 15ml
Ελαιώδης φάση:
Έλαιο Νυχτολούλουδου – 5ml
Φυσικός γαλακτωματοποιητής Olivem 1000 – 2ml (4 κουταλάκια των 0.5ml)
Φάση έτοιμης κρέμας:
Κολλαγόνο – 0.5ml (10 σταγόνες)
Φυσικό συντηρητικό Leucidal – 0.4ml (9 σταγόνες)*
*Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μίνι σετ Olivem-Leucidal αν δεν θέλετε να αγοράσετε τις μεγαλύτερες συσκευασίες.
ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
Θέλετε μόνο 10 λεπτά για την παρασκευή της κρέμας! Θα βρείτε όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ σε αυτό το σετ.
1. Μετρήστε με τον μετρικό κύλινδρο 5ml ελαίου Νυχτολούλουδου και χύστε το σε ένα μπρίκι.
2. Προσθέστε στο μπρίκι 2ml κεριού ελιάς (φυσικού γαλακτωματοποιητή) Olivem 1000 (αντιστοιχεί σε 4 κουταλάκια των 0.5ml).
3. Μετρήστε 15ml ανθόνερου Χαμομηλιού με τον μετρικό κύλινδρο και χύστε το νερό στο δεύτερο μπρίκι.
4. Τοποθετήστε και τα δυο μπρίκια σε μια κατσαρόλα και αρχίστε να τη ζεσταίνετε. Τοποθετήστε το θερμόμετρο στο μπρίκι με το έλαιο και τον γαλακτωματοποιητή. Περιμένετε μέχρι η θερμοκρασία να ανέβει τουλάχιστον στους 60-65 βαθμούς. Ο γαλακτωματοποιητής πρέπει να λιώσει τελείως! Στη συνέχεια, βγάλτε και τα δυο μπρίκια από την κατσαρόλα.
5. Χύστε σε ένα ψηλό ποτήρι πρώτα το έλαιο με τον λιωμένο γαλακτωματοποιητή και μετά προσθέστε σιγά σιγά το νερό. Ανακατέψτε τις δύο φάσεις με ένα μιξεράκι για φραπέ ή με ένα μικρό χτυπητήρι μέχρι το μείγμα να γίνει ομογενοποιημένο.
6. Περιμένετε 2 λεπτά να κρυώσει η κρέμα και προσθέστε 0.4ml (9 σταγόνες ή μισό μπουκαλάκι αν χρησιμοποιείτε το μίνι-συντηρητικό) φυσικού συντηρητικού Leucidal (εκχύλισμα ραπανακιού) και 10 σταγόνες κολλαγόνου. Ανακατέψτε καλά με ένα μιξεράκι ή ένα κουτάλι.
7. Βουτήξτε το βαζάκι σας για την κρέμα μέσα στο βραστό νερό που παραμένει στην κατσαρόλα. Σε ένα λεπτό βγάλτε το βαζάκι και στεγνώστε το με μια καθαρή πετσέτα. Γεμίστε το βαζάκι με την κρέμα σας. Έτοιμη!
Η βιολογική κρέμα θα διατηρηθεί περίπου για 2-3 μήνες εντός ψυγείου σε ένα βαζάκι airless. Αν έχετε την κρέμα εκτός ψυγείου ή σε ένα κανονικό βαζάκι, μπορεί να ελαττώσετε τη διάρκεια της ζωής της.
Δείτε πώς φτιάχνουμε μία συνηθισμένη κρέμα στο βίντεο: