Tο έλαιο αργκάν έχει εξαιρετική αντιρυτιδική και αντιοξειδωτική δράση και προστατεύει το δέρμα από την πρόωρη γήρανση καθώς συμβάλλει στις διαδικασίες αναδιάρθρωσης των ινών κολλαγόνου.
Το ανθόνερο λουλουδιών Πορτοκαλιού έχει συσφικτική δράση και αποτελεί ιδανική επιλογή για την περιποίηση της ώριμης επιδερμίδας.
Η καφεΐνη έχει πολύ δυνατή συσφικτική δράση και «γραμμώνει» το πρόσωπο. Το εκχύλισμα Αίμα του Δράκου συμβάλλει στη σύνθεση του κολλαγόνου και της ελαστίνης.
Συστατικά για 45ml:
Υδάτινη φάση:
Ανθόνερο λουλουδιών πορτοκαλιού ή Ροδόνερο – 30ml
Καφεΐνη – 2ml (4 κουταλάκια των 0.5ml)
Εκχύλισμα Αίμα του Δράκου - 20 σταγόνες
Ελαιώδης φάση:
Έλαιο Αργκάν – 10ml
Φυσικός γαλακτωματοποιητής Olivem 1000 – 4ml (8 κουταλάκια των 0.5ml)
Φάση έτοιμης κρέμας:
Φυσικό συντηρητικό Leucidal – 0.8ml (18 σταγόνες)*
*Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μίνι σετ Olivem-Leucidal αν δεν θέλετε να αγοράσετε τις μεγαλύτερες συσκευασίες.
ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
Θέλετε μόνο 10 λεπτά για την παρασκευή της κρέμας! Θα βρείτε όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ σε αυτό το σετ.
1. Μετρήστε με τον μετρικό κύλινδρο 10ml ελαίου Αργκάν και χύστε τα σε ένα μπρίκι.
2. Προσθέστε στο μπρίκι 4ml κεριού ελιάς (φυσικού γαλακτωματοποιητή) Olivem 1000 (αντιστοιχεί σε 8 κουταλάκια των 0.5ml).
3. Μετρήστε 30ml ανθόνερου Λουλουδιών Πορτοκαλιού (ή Ροδόνερο) με τον μετρικό κύλινδρο και χύστε το νερό στο δεύτερο μπρίκι. Προσθέστε 2ml (αντιστοιχεί σε 4 κουταλάκια των 0.5ml) καφεΐνης.
4. Τοποθετήστε και τα δυο μπρίκια σε μια κατσαρόλα και αρχίστε να τη ζεσταίνετε. Τοποθετήστε το θερμόμετρο στο μπρίκι με το έλαιο και των γαλακτωματοποιητή. Περιμένετε μέχρι η θερμοκρασία να ανέβει τουλάχιστον στους 60-65 βαθμούς. Ο γαλακτωματοποιητής πρέπει να λιώσει τελείως! Στη συνέχεια, βγάλτε και τα δυο μπρίκια από την κατσαρόλα.
5. Χύστε σε ένα ψηλό ποτήρι πρώτα το έλαιο με τον λιωμένο γαλακτωματοποιητή και μετά προσθέστε σιγά σιγά το νερό. Ανακατέψτε τις δύο φάσεις με ένα μιξεράκι για φραπέ ή με ένα μικρό χτυπητήρι μέχρι το μείγμα να γίνει ομογενοποιημένο.
6. Προσθέστε 0.8ml (18 σταγόνες) φυσικού συντηρητικού Leucidal (εκχύλισμα ραπανακιού). Προσθέστε 20 σταγόνες εκχυλίσματος Αίμα του Δράκου. Επίσης, αν έχετε κάποιο αιθέριο έλαιο ή αρωματικό εκχύλισμα, προσθέστε το και ανακατέψτε καλά με ένα μιξεράκι ή ένα κουτάλι.
7. Βουτήξτε το βαζάκι σας για την κρέμα μέσα στο βραστό νερό που παραμένει στην κατσαρόλα. Σε ένα λεπτό βγάλτε το βαζάκι και στεγνώστε το με μια καθαρή πετσέτα. Γεμίστε το βαζάκι με την κρέμα σας. Έτοιμη!
Η βιολογική κρέμα θα διατηρηθεί περίπου για 2-3 μήνες εντός ψυγείου σε ένα βαζάκι airless. Αν έχετε την κρέμα εκτός ψυγείου ή σε ένα κανονικό βαζάκι, μπορεί να ελαττώσετε τη διάρκεια της ζωής της.
Δείτε πώς φτιάχνουμε μία συνηθισμένη κρέμα στο βίντεο: