Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies
Χρησιμοποιώντας αυτήν την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με την χρήση των cookies.
×
 x 

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Εδώ μαζέψαμε τις πιο συχνές ερωτήσεις σας. Αν έχετε οποιαδήποτε άλλη απορία, επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στη σελίδα μας στο Facebook και θα σας απαντήσουμε αμέσως!

1) Μπορώ να έχω την κρέμα μου εκτός ψυγείου;
Μπορείτε, αλλά έτσι μειώνετε τη διάρκεια ζωής της. Ειδικά το καλοκαίρι ή στην περίπτωση που η κρέμα είναι σε κανονικό βαζάκι (όχι airless), είναι προτιμότερο να τη διατηρήσετε στο ψυγείο. Εκτός ψυγείου, το καλοκαίρι η κρέμα αντέχει περίπου 1-2 μήνες.

2) Ανακατεύω το λάδι με το νερό, αλλά το μείγμα παραμένει πολύ νερουλό (ακόμα και όταν κρυώσει) ή διαλύεται σε 2 στρώσεις (υγρό κάτω και αφρός από πάνω).
Μπορεί να έχει συμβεί κάτι από τα παρακάτω:
1. Δεν έλιωσε τελείως ο γαλακτωματοποιητής. Αν το κερί ελιάς δεν έχει λιώσει τελείως, δεν μπορεί να «δέσει» καλά την υδάτινη φάση με την ελαιώδη.
2. Δεν έχετε βάλει αρκετό γαλακτωματοποιητή (π.χ. άντι για 8 κουταλάκια βάλατε μόνο 4).
3. Μετρήσατε λανθασμένα το λάδι ή το νερό. Η ποσότητα του γαλακτωματοποιητή στις συνταγές είναι μετρημένη έτσι ώστε να δέσει τη συγκεκριμένη ποσότητα λαδιού με την αντίστοιχη ποσότητα νερού.

3) Μπορώ να διορθώσω την κρέμα, αν το μείγμα δεν βγήκε ομογενοποιημένο;
Σχεδόν πάντα μπορείτε. Διορθώστε το λάθος (προσθέστε τον γαλακτωματοποιητή και το λάδι σύμφωνα με την συνταγή) και χύστε την έτοιμη κρέμα σε ένα από τα μπρίκια. Ζεστάνετε μέχρι τους 65-70 βαθμούς, έτσι ώστε να λιώσει τελείως ο γαλακτωματοποιητής. Ξαναχτυπήστε την κρέμα. Προσθέστε το συντηρητικό αφού η κρέμα κρυώσει για 2-3 λεπτά (αν έχετε προσθέσει το συντηρητικό την πρώτη φορά που δεν βγήκε η κρέμα, θα πρέπει και πάλι να προσθέσετε εκ νέου την απαιτούμενη ποσότητα).

4) Η κρέμα μου έπιασε μούχλα μετά από 1-2 μήνες, παρόλο που την έχω στο ψυγείο. Τι φταίει;
Η μούχλα είναι το αποτελέσμα του πολλαπλασιασμού των βακτηρίων. Αυτό σημαίνει ότι, με κάποιον τρόπο, στην κρέμα μπήκαν αρκετά βακτήρια. Για παράδειγμα:
-δεν έχετε αποστειρώσει καλά το βαζάκι πριν βάλετε την κρέμα.
-δεν παίρνετε την κρέμα πάντα με πλυμένα χέρια ή με μια σπάτουλα.
-δεν έχετε προσθέσει αρκετό συντηρητικό ή δεν το έχετε ανακατέψει καλά, έτσι ώστε να πάει παντού μέσα στην κρέμα. Επίσης, στις υψηλές θερμοκρασίες το συντηρητικό χάνει τις ιδιότητές του. Αν προσθέσατε το συντηρητικό στην κρέμα όταν ήταν ακόμα ζεστή, η αποτελεσματικότητά του έχει μειωθεί αρκετά.

5) Πού να διατηρώ τα υλικά για την κρέμα;
Το ανθόνερο καλό θα ήταν να το διατηρείτε στο ψυγείο, ενώ όλα τα υπόλοιπα συστατικά σε σκιερό μέρος.

6) Δεν βγαίνει η κρέμα από το airless βαζάκι όταν πιέζω το στόμιο. Τι φταίει;
Υπάρχει πιθανότητα ο εσωτερικός πάτος που υπάρχει στο βαζάκι να έχει σφηνώσει σε κάποιο σημείο. Φυσήξτε, απλά, με δύναμη από την τρυπούλα που υπάρχει στη βάση του δοχείου (από όπου εισέρχεται ο αέρας) και στη συνέχεια πιέστε κανονικά το στόμιο μέχρι να βγει η κρέμα.

7) Μπορώ να ακυρώσω ή να αλλάξω την παραγγελία μου;
Μία παραγγελία μπορεί, κατόπιν ειδοποίησης, να ακυρωθεί ή να αλλάξει χωρίς χρέωση αν δεν έχει ήδη αποσταλεί. Σε περίπτωση που έχει αποσταλεί, μπορεί να γίνει ακύρωση αλλά θα υπάρχει χρέωση των μεταφορικών του δέματος (προς τον πελάτη και επιστροφή προς το κατάστημα), τα οποία ανέρχονται σε 6€. Το ποσό αυτό θα πρέπει να κατατεθεί στον λογαριασμό της εταιρείας μας για να ολοκληρωθεί η ακύρωση.